کیفیت هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم است

۲۴ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

کیفیت هوای تهران برای گروه‌های حساس ناسالم استکیفیت هوای پایتخت امروز ۲۹ بهمن ماه برای گروه های حساس یعنی بیماران قلبی، سالمندان و زنان باردار در شرایط ناسالم است.

Qبه گزارش تهران پرس به نقل از شرکت کنترل کیفیت هوای تهران، هوای تهران از لحاظ غلظت آلایندگی ذرات معلق با قطر کمتر از ۲.۵ میکرون به شاخص لحظه‌ای ۱۰۴ رسیده است.

این در حالی است که میانگین غلظت آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون در ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ساعت هشت صبح امروز بر روی شاخص ۹۸ و در شرایط سالم برای آحاد جامعه بود.

مقالات بیشتر:مرکز نگهداری از سالمند

همچنین در همین مدت، غلظت آلاینده ذرات معلق با قطر کمتر از ۱۰ میکرون بر روی شاخص عددی ۵۶، اُزن ۲۷، دی اکسید نیتروژن ۶۸ و مونوکسیدکربن ۲۷ قرار داشت.

ایستگاه های شهرداری منطقه ۱۶، اتوبان محلاتی منطقه ۱۴ و فتح منطقه ۹ به ترتیب با شاخص های عددی ۴۱، ۶۱ و ۶۴ طی ۲۴ ساعت گذشته از لحاظ آلایندگی ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون، کمترین آلایندگی را به ثبت رساندند.

از سوی دیگر ایستگاه شهرداری منطقه ۱۹ با شاخص ۱۶۴، دانشگاه علم و صنعت منطقه ۴ با شاخص ۱۵۲ و ایستگاه فرمانداری منطقه ۲۰ با شاخص ۱۳۷ از لحاظ آلاینده ذرات معلق کمتر از ۲.۵ میکرون بیشترین آلایندگی را ثبت کردند.

شاخص کیفیت هوا معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامت افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک یا سبز، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط قابل قبول یا زرد، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس یا نارنجی، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه یا قرمز، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم یا بنفش و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک یا ارغوانی تعیین شده است.

از ابتدای امسال ۲ روز هوای پاک، ۲۲۴ روز هوای قابل قبول یا همان سالم و ۱۰۲ روز هوای ناسالم برای گروه های حساس و ۶ روز هوای ناسالم برای همه گروه ها در تهران به ثبت رسیده است.

مقالات دیگر:محضر عقد شیک

روشی برای کاهش خطر ابتلای سالمندان به کرونا در توکیو

۲۶ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

استاندار توکیو طرحی برای پیشگیری از گسترش سویه امیکرون از طریق خانوارها اعلام کرده است.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، "کوئیکه یوریکو"، استاندار توکیو، پایتخت ژاپن گفت که تعداد بیماران بدحال در این کلانشهر در حال افزایش است و در صورت ادامه این وضعیت، تاثیر شدیدی بر زندگی مردم در پایتخت خواهد گذاشت

کوئیکه گفت: دولت به سالمندانی که مایل هستند از اعضای خانواده خود که به کرونا مبتلا شده اند، جدا و در هتل اقامت کنند، یارانه پرداخت خواهد کرد. هدف از این کار پیشگیری از سرایت بیماری به افرادی در جامعه است که با خطر وخیم شدن حالشان مواجه هستند.

مقالات بیشتر:بهترین آسایشگاه سالمندان تهران

توکیو روز جمعه بیش از ۲۰ هزار مبتلای جدید را اعلام کرد و هشت نفر از مبتلایان که همه آنها بالای ۶۰ سال سن داشتند، جان خود را از دست داده اند.

بنابر گزارش شبکه تلویزیونی ان اچ کی، همچنین تنها در روز گذشته در سراسر ژاپن بیش از ۹۵ هزار مبتلای جدید و ۱۰۱ فوتی گزارش شده و این اولین بار از ژوئیه سال گذشته است که شمار فوتی‌ها در یک روز، یک عدد سه رقمی شده است.

مقالات دیگر:باغ تالار شرق تهران

۱.۵ میلیون سالمند ایرانی بیش از ۲ بیماری مزمن دارند

۲۵ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: اکنون ۸ میلیون سالمند در کشور داریم که ۱.۵ میلیون نفر از آنها بیش از دو بیماری مزمن دارند.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پویا، حمیدرضا عزیزی، رئیس انجمن ملی پرستاری جامعه نگر در دهمین جلسه کارگروه پرستاری جامعه نگر گفت: توسعه پرستاری جامعه نگر یکی از اولویت‌های خدمات پرستاری در کشور است و جزو اولویت‌های سازمان نظام پرستاری و معاونت پرستاری است و یکی از مسائل اساسی در بدنه پرستاری کشور است.

وی افزود: خدمات پرستاری جامعه نگر در خدمات مراکز هوم کر (مراقبت پرستاری در منزل) خلاصه نمی شود بلکه شبکه ای از خدمات کوتاه مدت، بلند مدت و در ارتباط با جامعه است که می تواند توسعه پیدا کند و ظرفیت بزرگی برای توسعه نقش ها و خدمات پرستاری در سطح جامعه است.

عباس عبادی، معاون پرستاری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این جلسه گفت: در جلسه گذشته کمیته علمی کرونا درباره نقش هوم‌کر در ایام کرونا و تاثیر آن بر کاهش بستری‌ها بحث و بر این نکته تاکید شد که اگر سیستم کنترلی دقیقی بر فعالیت برخی پرستارنماها وجود نداشته باشد مشکلاتی ایجاد می‌کند و مثل یک تیغ دو لبه به خود مراکز مراقبت پرستاری دز منزل آسیب می زند.

مقالات دیگر:پرستار سالمند

وی افزود: نگاه هوم‌کر ارتقای سلامت مردم است. وظیفه آن فقط انجام یکسری خدمات مثل تزریقات نیست و جنبه علمی پرستاری نباید مغفول بماند. هر زمان پرستاران خدمات علمی ارائه کرده اند چون به زبان ساده بیان کرده اند، جایگاه علمی لازم را پیدا نکرده است، بنابراین باید جایگاه علمی خدمات پرستاری توجه داشته باشیم.

صدور 1049 مجوز مرکز خدمات پرستاری در منزل در کشور

معاون پرستاری وزیر بهداشت تاکید کرد: در حوزه خدمات مراقبت در منزل باید قبل از اینکه نگاه درآمدزایی، کسب درآمد حلال و کارآفرینی داشته باشیم. به عنوان پیشتازان و پیشگامان هوم‌کر حتما وظیفه کار علمی کردن و وکیل مدافع بیمار بودن را انجام دهیم. این کار باعث حذف افراد غیرحرفه‌ای می‌شود.

وی ادامه داد: واقعیت این است که سیاست وزارت بهداشت توسعه هوم‌کر است و تاکنون 1049 مجوز در این زمینه نیز صادر شده است و 736 مورد آن فعال است. بنابراین حدود 300 مرکز هوم کر ثبت شده اما فعالیت ندارند. امیدواریم تا چهار سال آینده تعداد مراکز هوم کر فعال به دو تا سه برابر برسد و آیین‌نامه این مراکز هم بازبینی می‌شود.

عبادی گفت: برای توسعه مراکز هوم کر و بهبود نظارت بر این آنها، راهبرد وزارت بهداشت کمک به تقویت اتحادیه‌ها و سندیکاهای مرتبط با هوم‌کر است. باید سندیکاهای هوم کر به سمت همگرایی حرکت کنند. اتحادیه ها باید افراد غیرمتخصص را شناسایی و آنها را معرفی کنند تا برخورد صورت بگیرد. این متخلفان باید از طریق مراجع قانونی تنبیه شوند. هزینه این تخلفات باید بالا برود تا کسی جرئت ورود به مسائل تخصصی در حوزه خدمات پرستاری و هوم کر را نداشته باشند.

معاون پرستاری وزارت بهداشت افزود: سیستم دولتی نمی تواند برای نظارت بر همه این مراکز ورود کند و اگر هم وارد این حوزه شود خطر بروز فساد وجود دارد.

 

عبادی گفت: در هر صورت راهبرد وزارت بهداشت توسعه مراکز مراقبت در منزل و واگذاری نظارت به اتحادیه ها و سندیکاهاست. فعالان این حوزه حتما برای اصلاح آیین نامه ها مشارکت کنند. منفعل نباشند. این همکاری به منافع مردم کمک می کند. باید منافع بیماران و مردم در نظر گرفته شود، حاصل همه این کارها خیری است که به مردم می رسد.

وی ادامه داد: باید از تکنولوژی روز و از ظرفیت فضای مجازی و هوش مصنوعی استفاده کنیم. به خدمات الکترونیک مراقبت در منزل و متاورس فکر کنید، همکاران فعال در حوزه هوش مصنوعی، برخی کشورها مثل امارات وزارت هوش مصنوعی ایجاد کرده و اگر توجه نکنیم دچار عقب ماندگی می شویم.

معاون پرستاری وزارت بهداشت گفت: در کنار خدمات مراقبت در منزل همزمان می توان هلدینگ هایی ایجاد کرد باید به هاسپیس (مراقبت تسکینی) فکر کنیم. سال‌های پیش رو آمار سالمندی و بیماری سرطان افزایش خواهد یافت، هم اکنون 8 میلیون سالمند در کشور داریم که 1.5 میلیون نفر از آنها بیش از دو بیماری مزمن دارند. بنابراین در سال‌های پیش رو باید از سالمندان مراقبت کنیم. به دلیل تک‌فرزندی که در دهه 70 و 80 رخ داد سالمندان آینده تنها خواهند شد بنابراین نیاز به خدمات پرستاری در منزل افزایش خواهد یافت.

عبادی اعلام کرد: برای ساماندهی مراکز هوم کر مجوزها را راحت صادر می‌کنیم و نظارت ها و کنترل ها را بسیار سختگیرانه انجام می دهیم. باید به موضوع تعارض منافع نیز دقت کنیم. در زمینه پیشگیری از تضاد منافع در هوم کر سازمان نظام پرستاری و اتحادیه‌ها باید دقت داشته باشند و نقش کنترلی و سیاستگذاری را به طور مشترک دنبال کنند.

وی افزود: باید به ارزان سازی و کیفی سازی خدمات هوم کر توجه شود. حمایت وزارت بهداشت از ارائه خدمات هوم‌کر وجود دارد و سالهای آینده در حوزه پرستاری، عرصه توسعه خدمات مراقبت در منزل است به شرطی که به سمت کیفی شدن خدمات و مراقبت از حقوق مردم توجه شود.

معاون پرستاری گفت: آیین نامه مراکز هوم کر با نگاه به آینده قابل اصلاح است چون مدل ارائه خدمت در حال تغییر است و باید نگاه رو به جلو داشته باشیم. نگاه وزارت بهداشت تسهیل کردن مجوز، واگذاری پایش و نظارت به اتحادیه های غیر دولتی است و در معاونت پرستاری با همکاری نظام پرستاری برای واقعی کردن تعرفه‌های خدمات هوم کر و حمایت بیمه‌ای تلاش می شود.

وی افزود: در مورد ایجاد هوم کر دولتی هم باید فکر شود، هر چند ممکن است مخالفانی هم داشته باشد اما برخی مردم امکان استفاده از خدمات مراکز هوم کر خصوصی را ندارد و اگر مددکاری بیمارستان کمک نکند، حتی نمی‌توانند از بیمارستان ترخیص شوند اما به لحاظ حقوق شهروندی حق دارند از این خدمات استفاده کنند و لازم است با نگاه مثبت ایجاد این مراکز هم بررسی شود.

عبادی تاکید کرد: نگاه وزارت بهداشت تقویت بخش خصوصی است اما با توجه به وضعیت اقشار کم درآمد باید به حقوق آنان نیز توجه کنیم.

توجه به تکنولوژی های دیجیتال در توسعه خدمات پرستاری

محمد میرزابیگی، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در این جلسه گفت: اولین بار است که 5 نسل همزمان با هم زندگی می‌کنند. یک نسل سالمندان هستند که به خدمات پرستاری نیاز دارند. دو نسل مسلط بعدی نسل مدیریتی حاکم بر جامعه و نسل جوانان و نوجوانان هستند که منتقد و دارای شکاف نسلی زیاد هستند. بیشترین شکاف نسلی بر سر گذر جوامع از مباحث مدیریتی است که تحت عنوان نسل پنجم مدیریتی، بازاریابی و دانشگاهها از آن‌ها یاد می‌شود و در مجموع از سنت به سمت مدرنیته می رود.

 

وی افزود: نسل چهار به پنج دچار چرخش شدید به سمت دیجیتالی شدن است. عرصه خدمت برای آنها به شدت دیجیتالی شده است به طوری که این نسل با نسل پدران خود اشتراک فکری و فیزیکی کافی ندارند. این نسل به لحاظ خدمتی که می گیرد یا خدمتی که ارائه می کند، مدام از وسایل دیجیتال هوشمند استفاده می کند.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: دنیا با بحث افزایش سن روبروست و به علت رفاه زدگی بیماری‌های غیرواگیر افزایش یافته است، کووید19 هم نشان داد بیماری‌های واگیر هم تمام شدنی نیست. این مسائل و نیازهایی به وجود آورده امکان پاسخگویی زیادی ایجاد کرده است.

وی گفت: در عرصه دنیای مجازی که گسترده تر از فضای مجازی است، خدمات پرستاری باید از نسل اول تا پنجم متناسب با نیازهای این نسل‌ها ارائه شود و عرصه هوم‌کر در این زمینه موفق‌تر و مستقل تر خواهد بود و پرستاران در عرصه خدمت غیربیمارستانی می‌توانند انقلاب جدیدی ایجاد کنند.

میرزابیگی افزود: در این فضای دید مراکز هوم کر و مراقبت در منزل باید بتوانند نیروهای جدید را در کنار خودشان داشته باشند و برای فعالیت در فضا و عرصه جدید آماده شوند تا با توجه به نیازها و شرایط جدید ابتکار عمل را از دست ندهند.

مقالات بیشتر:شیشه بری یوسف آباد

شکستگی مچ در سالمندان را فقط گچ بگیرید

۵۰ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

شکستگی، یکی از معضلات مهم سالمندان است که گاه منجر به جراحی های گران قیمت و پر دردسر می گردد. اما در خصوص شکستگی مچ دست، محققان انگلیسی نشان داده اند که تاثیر گچ گرفتن سنتی بدون استفاده از هر گونه پین فلزی، می تواند برای بهبودی این مشکل کافی باشد.

به گزارش سیناپرس، نتایج یک مطالعه اخیرا منتشرشده توسط مجله معتبر BMJ نشان می‌دهد که استفاده از پین های فلزی یا اصطلاحا سیم‌های K برای نگه داشتن استخوان‌های شکسته مچ دست، عملکردی بهتر از گچ‌گیری های مرسوم ندارد.

شکستگی مچ دست امری شایع به خصوص در زنان مسن است. اگر طی این شکستگی، قطعات استخوانی جابجا شده و از تراز طبیعی خود خارج شده باشند، اغلب نیاز به  برخی دستکاری ها و سپس جراحی برای وارد کردن سیم‌ها یا صفحات فلزی دارند.

مقالات بیشتر:بهترین سرای سالمندان تهران

اما در برخی موارد نیز صرفا از گچ گیری سنتی به عنوان یک جایگزین غیرجراحی برای نگه داشتن استخوان‌ها در موقعیت صحیح خود استفاده می شود.به گزارش سیناپرس، جراحی، معمولا گران است و ضمنا خطراتی را نیز برای بیمار به همراه دارد، در حالی که گچ قالبی ارزان‌تر است، اگرچه باید دید که آیا نتیجه عملکردی، یکسان است یا خیر.

پژوهشگران بین الملل به رهبری دانشگاه آکسفورد انگلستان، برای درک این موضوع مهم، پیشرفت در بهبودی شکستگی مچ را در 500 فرد بزرگسال با میانگین سنی 60 سال در 36 بیمارستان زیرمجوعه  NHS بین ژانویه 2017 تا مارس 2019 پیگیری کردند.

بررسی های فوق نشان داد چه آن هایی که از پین فلزی استفاده کرده بودند و چه آن ها که صرفا مچ خود را گچ گرفته بودند، کیفیت زندگی و همچنین الگوی بهبودی مشابهی را نشان می دهند.

البته، از هر هشت بیمار درمان شده با گچ قالبی، یک نفر به دلیل از دست دادن موقعیت شکستگی در شش هفته اول پس از آسیب، به جراحی بعدی نیاز داشت، ولی سایر عوارض، نادر بودند.به گزارش سیناپرس، این محققان می گویند: می توان گفت عملیات تثبیت از طریق جراحی با سیم‌های K عملکرد بهتری را برای بهبودی مچ دست دچار شکستگی بعد از 12 ماه ارائه نمی‌کند.

بر این اساس، شکستگی های مچ در سالمندان را می توان پس از عمل جا انداختن معمول، با استفاده از گچ گیری معمولی تثبیت نموده و نتایج مناسبی را به دست آورد.

نویسنده: محمدرضا دلفیه

مقالات دیگر:آموزشگاه موسیقی شهرک گلستان