کنکور را سالی دوبار برگزار می‌کنیم

۱۶ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

معاون ستاد نقشه جامع علمی کشور درباره مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: کنکور در سال دو بار می‌تواند برگزار شود و آزمون دو سال اعتبار خواهد داشت.

به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، رجبعلی برزویی معاون ستاد نقشه جامع علمی کشور در ارتباط با خبر ۲۱ درباره مصوبه کنکوری شورای عالی انقلاب فرهنگی که توسط رئیس جمهور ابلاغ شد افزود: این مصوبه سه تفاوت اصلی نسبت به کنکور امسال خواهد داشت؛ اول این که کنکور در سال دو بار می‌تواند برگزار شود و آزمون دو سال اعتبار خواهد داشت، دوم این که دروس عمومی بیشتر در بخش تشریحی و سوابق تحصیلی اثرگذار و اعمال خواهد شد و آزمون اختصاصی صرفاً از دروس تخصصی خواهد بود و آخرین تغییر اصلی این است که در مهر ۱۴۰۲ برای ورودی‌های جدید یعنی برای کنکوری‌ها ۴۰ درصد سابقه تحصیلی و ۶۰ درصد آزمون اختصاصی ملاک عمل خواهد بود.

البته اطلاع رسانی باید یک سال قبل یعنی تا پایان شهریور انجام شود و شورای سنجش و پذیرش فرصت دارد این مصوبه را اعلام کند این مصوبه به موقع توسط رئیس جمهور ابلاغ شد، امیدواریم شورای سنجش و پذیرش دانشجو و زیرمجموعه‌ها در راستای عملیاتی کردن این مصوبه گام بردارند.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان خصوصی

برزویی در پاسخ به این پرسش که آیا تکلیف سازمان سنجش برای اجرای کنکور سال ۱۴۰۲ مشخص شد تصریح کرد: در این مصوبه آمده است که اطلاع رسانی برای مواد درسی، مواد آزمون اختصاصی، معدل دیپلم و همه ضرایب آن‌ها در قالب سوابق تحصیلی می‌آید و تا شهریور برای اعلام مهلت است لذا شورای سنجش و پذیرش می‌تواند تا قبل از شهریور آئین نامه‌های اجرایی، مواد درسی و ضرایب آن را مشخص و ابلاغ کند.

معاون ستاد نقشه جامع علمی کشور در پاسخ به پرسشی دیگر مبنی بر اینکه آیا در قانون بازه زمانی ۱۵ تیر که سازمان سنجش اعلام می‌کرد وجود دارد گفت: در قانون سنجش و پذیرش چنین آئین نامه‌ای وجود ندارد این پانزدهم یک عرف است که بعد از کنکور معمولاً کنکور بعد را تعیین تکلیف می‌کنند و قانونی وجود ندارد، اما مصوبه شورای عالی صراحتاً به این موضوع پرداخته و یک قانون ایجاد کرد و در این قانون آمده که پایان شهریور هر سال مواد درسی، ضرایب و سیاست‌های کنکور سال بعد باید اطلاع رسانی شود. ولی ما قبلاً قانونی برای کنکور سراسری نداشتیم، ضوابطی برای تحصیلات تکمیلی بود، ولی در کنکور سراسری چنین چیزی نداشتیم.

مقالات دیگر:شیشه بری تهران

حقوق بازنشستگان افزایش پیدا می‌کند؟

۲۰ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی پیرامون مطالبه افزایش حقوق بازنشستگان غیرحداقلی‌بگیر تامین اجتماعی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران تامین اجتماعی در هاله‌ای از ابهام قرار داشت و امروز مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی این ابهامات را برطرف کرد.

ایسنا نوشت، میرهاشم موسوی،مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در پاسخ به گلایه‌ها و انتقادات بازنشستگان غیرحداقلی‌بگیر از نحوه افزایش حقوق‌ها در سال جاری اظهار کرد: آنچه ما باید بر اساس قانون به عنوان سازمان تامین اجتماعی انجام می‌دادیم همان را انجام دادیم و همان مسیری بوده که تا کنون طی کرده‌ایم.

مقالات بیشتر: هزینه خانه سالمندان

وی افزود: در ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی قید شده است که میزان افزایش حقوق غیرحداقلی‌بگیران باید بر اساس هزینه‌های زندگی تعیین و سپس در هیئت وزیران مصوب شود و به اجرا دربیاید. در ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی هم آمده است که میزان افزایش حقوق حداقلی‌بگیران نباید از حداقل دستمزد کارگران که در شورای عالی کار مصوب شده، کمتر باشد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه ما بر اساس ماده ۹۶ و ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی مسیر افزایش حقوق‌ها را طی کرده و مصوبه هیئت امنای تامین اجتماعی را به دولت ارسال کردیم گفت: این تصمیم، تصمیمِ بخشی و سازمانی ما بود و هیئت امنا همین را پذیرفت و به هیئت دولت ارسال کرد اما اقتضائاتی که در هیئت دولت مطرح است، به علاوه نگاه بخشی ما در تامین اجتماعی است و طبیعتا قانونگذار هم این اختیار را بر اساس ماده ۹۶ به هیئت وزیران داده است که این ملاحظات و اقتضائات را درنظر بگیرد.

موسوی ادامه داد: آن پیشنهادی که ما ارائه دادیم، قانون است و اینکه باید اقتضائات در دولت دیده شود هم قانون است. هر دو قانون هستند و نمی‌توانیم یک سوی قانون را ببینیم و آن سوی قانون را نادیده بگیریم. خب تصمیم نهایی در هیئت دولت با توجه به ملاحظاتی که برای مابقی صندوق‌ها وجود داشت و همچنین دیگر موارد فرابخشی در اقتصاد کلان و بخش‌های مختلف، اتخاذ شد. آنجا هیئت وزیران است و همه باید نظر بدهند و تصمیم نهایی اخذ شود.

نظرات کارشناسی برای تعیین حقوق

وی افزود: البته در جلسات کارشناسی مختلفی که ما حضور داشتیم، نظرات خود را ارائه کرده بودیم و تبیین کارشناسی خودمان را داشتیم. در نهایت تصمیمی که گرفته شد این بود که برای حداقلی بگیران ۵۷.۴ درصد افزایش داشته باشیم. برای سایر سطوح درآمدی نیز دو سطح قائل شدند، نخست حقوق بگیران زیر ۱۰ میلیون تومان که مشمول افزایش ۱۰ درصدی به علاوه ۶۵۰ هزار تومان مبلغ ثابت شدند و دوم حقوق‌بگیران بالای ۱۰ میلیون تومان که حقوقشان ۱۰ درصد افزایش پیدا کرد.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با اشاره به اینکه برای بخشی از “سایر سطوح” که شاید چیزی حدود به ۹۰۰ هزار نفر بازنشسته را شامل می‌شود، این تصمیم برای افزایش حقوق، محل سوال شد و معترض بودند اظهار کرد: این موضوع در دولت در حال بررسی بود که هیئت تطبیق قوانین مجلس هم ورود پیدا کرد و نظرات خودشان را اعلام کردند.

 

موسوی درباره نحوه پرداخت‌های جبرانی به این گروه از بازنشستگان که پیش از این از سوی سرپرست وزارت رفاه وعده داده و در برخی رسانه‌ها منتشر شده است نیز توضیح داد و گفت: اکنون این موضوع در دولت در حال بررسی است. ما نمی‌توانیم بگوییم که با چه الگویی می‌خواهیم این را جبران کنیم. منتظر تصمیم نهایی هستیم که آنچه باید بر اساس قانون انجام دهیم را انجام دهیم و این آمادگی در تامین اجتماعی وجود دارد که وفق قانون هر تصمیمی گرفته شد را عمل کرده و اقدامی که باید برای این عزیزان در پرداخت مستمری‌ها اتفاق بیفتد را انجام دهد.

وی در ادامه تصریح کرد: رئیس جمهور پس از طرح این گلایه‌ها از سوی بازنشستگان، اولین شخصی بود که دستور بررسی مجدد داد. رئیس جمهور نسبت به بازنشسته‌ها دغدغه‌ دارد و بعد از دستور ایشان، جلسه‌ای را با معاون اول رئیس جمهور داشتیم که نمایندگان بازنشستگان نیز حضور داشتند و آنجا هم این قول داده شد که بر اساس دستور رئیس جمهور این مسئله باید بررسی و مورد بازبینی و تصمیم قرار بگیرد. در این حین هیئت تطبیق مجلس ورورد پیدا کرد. ما اکنون بدون زمینه قانونی نمی‌توانیم کاری انجام دهیم و باید بستر قانونی‌اش فراهم شود.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی افزود: به بازنشستگان اعلام کردم هم دولت و مجلس و هم ما به عنوان متولی امر، قطعا تصمیم‌مان، تصمیمی خواهد بود که حقوقشان ادا شود. ما اینجا هستیم که بر اساس اصل ۲۹ قانون اساسی حق بازنشستگان را ادا کنیم، آن هم در دولت مردمی سیزدهم که شعار اصلی اش عدالت بوده است و قطعا اتفاق خوب و میمونی خواهد بود. البته ملاحظات، فرابخشی هستند و حق هیئت وزیران بوده که این ملاحظات را داشته باشند و بعد از آن تصمیم، دستور رئیس جمهور را داشتیم که در آینده نزدیک اقداماتی برای این افراد انجام دهیم.

مقالات دیگر:دفترعقد شیک

سورپرایز دولت برای مستاجران | پرداخت وام فوری ودیعه مسکن به این افراد

۱۹ بازديد ۰ ۰ ۰ نظر

دومین فهرست از متقاضیان تایید شده دریافت وام ودیعه مسکن از سوی وزارت راه و شهرسازی به شبکه بانکی تحویل شد.

مقالات بیشتر:خانه سالمندان شرق تهران

سورپرایز دولت برای مستاجران | پرداخت وام فوری ودیعه مسکن به این افراد

به گزارش سلام نو؛ حدود شش ماه از تصویب  وام فوری ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن روستایی با نرخ سود ۵ درصد در شورای عالی مسکن با حضور رییس جمهور می‌گذرد. اما از آن زمان تا کنون هنوز سازمان برنامه و بودجه ضمانت‌نامه پرداخت مابه التفاوت سود تسهیلات تا ۱۸ درصد را ارایه نکرده است. در واقع این سازمان باید تضمین دهد که ۱۳ درصد از سود این وام فوری  توسط دولت پرداخت خواهد شد. وام فوری گرفتن یکی از راه هایی است که از گذشته برای کمک به هزینه های زندگی گرفته می شده. امروزه شرایط گرفتن وام فوری در هر بخشی متفاوت است.از این وام ها می توان به وام فوری مسکن ،ازدواج ،درمان و غیره اشاره کرد.متقاضیان هر کدام از این وام ها با ارائه مدارک خاص میتوانند به بانک و مراکز معرفی شده بروند و وام فوری خود را دریافت کنند. 

مقالات دیگر:تم تولد تهران